keskiviikko 12. elokuuta 2015

Cashewtuorejuustoja ja kuohuviiniä

Vekara eskarissa ja Tonttu päiväunilla. Mitä tapahtuu hiljaisessa talossa? Paheellinen kuohariherkkuhetki keskellä päivää.
Koska olen sen ansainnut! (Vähän kulunuttakin lausahdusta lainatakseni.)



Cashewpähkinöistä tekee nopeasti ja helposti maistuvaa, tuorejuuston tyyppistä levitettä. Sauvasekoitinta kummempaa vekotintakaan ei tarvita. Hyvää, etenkin kun käyttää suosikkimausteitaan! Aikuiset tykkäsivät ja aikanaan kotiutunut jälkikasvukin kamppaili viimeisistä rippeistä. Erävoitto tämäkin lasten ainaisista ja ah niin muuttuvaisista ennakkoluuloista!




Kaksi pientä cashew-tuorejuustoa   mustapippuri sekä valkosipuli-tilli

2 dl cashewpähkinöitä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl ravintohiivahiutaleita
1/2 tl (ruusu)suolaa
sekä
+ 2 ml mustapippurirouhetta
+ valkosipulin kynsi ja 1 rkl tilliä hienonnettuna

Liotin cashewpähkinät vedessä pehmeiksi. Valutin ja huuhtelin. Sauvasekoitin pähkinät tasaiseksi massaksi kera sitruunamehun, hiivahiutelaiden ja suolan.
Jaoin naturellin tuorejuuston kahteen osaan ja maustoin toisen mustapippurilla, toisen hienonnetulla tillillä ja valkosipulilla. Annoin hetken maustua jääkaapissa.




Lasissa ja taustalla olevassa pullossa häämöttää vegaaninen luomuprosecco Sgájo Extra Dry Perlagen viinitalolta.


Herkkuhetkeen luksusta toi blogin kautta saamani kuohuviini Perlage Sgàjo Prosecco.
Kuivien viinien ja luomun ystävänä, en pystynyt tätä maistiaistarjousta vastustamaan. (Älkäätten saako sätkyä oikeanlaisten, hienojen kuohuviinilasien puuttumisesta. Meillä ei olla tähän mennessä pahemmin astiastoja harrastettu, koska olen kitupiikki enkä juuri materian perään :D) 
Viini olikin kesäisen raikas, mukava uusi tuttavuus. Esittelytekstin mukaan tämä kuohuviini sopii aperatiiviksi, raikkaiden salaattien, kesärullien ja tempura-kasvisten kaveriksi. Meillä kuitenkin siis eka kuvassa näkyvä setti. Mansikoitakin, vaikka pikagooglauksella niiden sopivuudesta kuoharin kanssa oltiin kahta mieltä. Itse olen sitä mieltä, että tottahan mansikat sopivat kuoharin kanssa! Kesäpäivä, mansikat, kuohuviini ja suolaista naposteltavaa. Ei mitään valitettavaa!

Valitettavasti tätä viiniä ei Alkon hyllystä välttämättä suoraan löydä, (vaikka saattaa jostakin löytyäkin) mutta se kuuluu tilausvalikoimaan. Tämä on tosi kiva lisä vegaanisten luomuviinien turhan lyhyelle listalle! Viinit eivät nimittäin mitenkään itsestäänselvästi ole vegaanisia, sillä niiden kirkastukseen saatetaan käyttää mm. maidosta ja kananmunasta saatavia aineita tai liivatetta.


Täältä löytyy listausta vegaanisista viineistä ja muistakin alkoholijuomista.


3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Joku aika sitten tein taas pitkästä aikaan cashewjuustoa.Täällä on nyt niin lämmintä että hyvin saisi sen cashewtahnaan vähän lisämakua kun sitä pitäisi huoneenlämmössä.

Paula kirjoitti...

Jael, meinaatko, että antaisi cashewjuuston hapantua huoneenlämmössä? Itse en ole uskaltanut, kun pelkään väärien bakteerien villiintyvän. Mukavan makuista kyllä näin yksinkertaisuudessaankin.

Jael kirjoitti...

Juu olen antanut hapettua huoneenlämmössä (peitettynä) kivat maut tulikin sillä tavoin juustoon.Ja olen pari kertaa sen jälkeen sitten vielä käyttänyt sitä kuivurissa jolloin siitä tuli vielä "juustomaisempaa" En kyllä saanut minkäänlaisia vatsavaivoja niistä...