keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Herkkusieni-tofukiusaus

Tämä klassikkoresepti on jo vuosia roikkunut luonnoksissa. Tein pitkästä aikaa kiusausta ja innostuin näppäilemään tekstin loppuun. Kiusauksen makumaailma on rehellisen suomalainen ja etenkin talvisin tämän tyyppisiä ruokia joskus kaipaa. Helppoakin valmistus on jos lintsaa ja nappaa perunasuikaleet kaupan pakastealtaasta. Omasta mielestäni herkkusienistä tulee kiva umaminen makulisä, mutta sienet voi hyvin jättää poiskin jos niistä ei tykkää.





Herkkusieni-tofukiusaus   4-5:lle

400 g tuoreita herkkusieniä
1 kg perunasipulisekoitusta (pakaste)
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 pkt savutofua
1 tl suolaa
1,5 tl savupaprikajauhetta
1/4 tl mustapippurirouhetta
1 rkl kuivattua tilliä
4 dl kaurakermaa

Pilkoin herkkusienet ja paistoin niitä vähän aikaa tilkassa öljyä (tämän vaiheen saatan laiskuuksissani joskus jättää välistä ja laittaa sienet raakana vuokaan). Pilkoin sipulit ja sekoitin isossa kulhossa perunasuikaleisiin. Puristin valkosipulit sekaan ja lisäsin mausteet, kuutioidun tofun ja sienet, joista valutin paistaessa syntyneen liemen pois. Sekoitin ja kaadoin vuokaan. Kaiken päälle kaurakermat ja paistoin 200 asteessa noin tunnin. Paistoaika riippuu mm. uunista, vuoan muodosta ja halutusta kypsyysasteesta.





2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Tuotahan täytyy kokkeilla!

Paula kirjoitti...

Kokkeilehan, Sanna :)