keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Tujaus tyrniä

Mikäpä herättäisi ja piristäisi niin kuin tujakka tyrni. Juuri nyt suorastaan himoan tällaisia kirpeitä ja raikkaita makuja, slurpsis!


Tyrnitujaus -smoothie  2:lle/ turhan pieni annos 3:lle

1 dl parapähkinöitä
3 pientä tai 2 isoa kypsää! banaania
1 dl tyrnitäysmehua
2 dl maustamatonta soijajukurttia
+ loraus tyrnimehua kuhunkin lasiin

Laitoin parapähkinät veteen likoamaan muutamaksi tunniksi. Samalla banaanit joutuivat jääkaappiin jäähylle. Valutin ja huuhtelin pähkinät ja sauvasekoitin hienoksi banaanin kanssa. Lisäsin tyrnimehun sekä jukurtin ja surautin sekaisin.
Juomasta tulee melko lempeää, joten aikuisille lorautin vielä hieman terästystä päälle ja sekoitin kevyesti. Aliarvioin Vekaran makunystyrät, sillä kuvauksen jälkeen hänkin vaati lisätujauksen tyrniä omaan annokseensa ja ryyppäsi lasillisen ennätysajassa.
 

Vihdoinkin törmäsin sokerittomaan tyrnimehuun ja toin sen kotiin. Ihania tyrnismoothieita siis luvassa vastakin. Pelkästään tuo intensiivisen oranssi väri piristää.


Vekara esittelee pulloa.

10 kommenttia:

elma kirjoitti...

Oi, vaikuttaa kovasti tulevalta lemppariaamupalaltani ;P kuvasta ei ihan saa selvää minkämerkkistä mehua olet käyttänyt.. löytyyköhän ihan perusmarketeista?

Paula kirjoitti...

Osui ihan suoraan tämänhetkisiin makuhaluihini!
Pullon kyljestä löytyi pieni merkintä: Tihnolan tila. Meidän kylän kaupoista saa vain sokeroitua mehua ja tämän pullon löysin Oulussa käydessäni Punnitse & säästä -liikeestä.

Sanna kirjoitti...

Minun täytyy kans tehä tuota. On sellainen olo, että tarvii jottain pirteää ja värikästä :) Cashew pähkinät käyvät myös?

Paula kirjoitti...

Sanna, itse kukin taitaa tarvita hieman piristystä kesän odotukseen. Tämän voimin aion piristäytyä huomen aamunakin.
Cashewit käyvät myös, silloin ripaus vaniljaa voisi olla paikallaan.

Paula kirjoitti...

Kuulostaapa erityisen ihanalta!!

Paula kirjoitti...

Hei kaima! Niin maistuikin, kirpsakalta ja ihanalta :)

Ranja kirjoitti...

Oi, viime aikoina olen ollut todella tykästynyt tyrnin makuun. Tää on varmaan tosi raikasta ja ihanaa.

Paula kirjoitti...

Ranja, tätä on tullut tehtyä useampaan kertaan. Jälleen on pähkinät likoamassa.

Sanna kirjoitti...

nooo nyt! maltoin sitten käyttää kypsiä banskuja niinkuin jo ohjeessakin korostit. Ja puupäälle vielä erikseen sanoitkin... Hyvvää! Varsinainen päivän pelastus ja piristys.

Paula kirjoitti...

Jee Sanna! Banaani tosiaan toimii makeuttajana ja pehmentäjänä vasta kun se on kunnolla kypsää.