keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Rahkaton rahkapullapiirakka

Kyläilyviemisiä taas mietin ja inspiraatio veikkasi rahkapullia. Laiskuus kuitenkin iski viime hetkellä ja teinkin sitten kaksi rahkapiirakkaa. Vegekeittiön monitoimiaines soijajugurtti  (o)saa toimittaa myös rahkan virkaa.


Pullataikina  kahteen piirakkaan

2 dl kookosmaitoa
1/2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
vajaa 6 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
Lämmitin nesteet sopivasti. Sekoitin kuivahiivan, sokerit, suolan ja osan jauhoista. Kaadoin joukkoon lämpimän nesteen. Lusikalla vatkaten lisäilin jauhoja ja lopulta margariinin. Jouduinpa vähän sotkemaan käsiänikin (yäk en tykkää) ja vaivaamaan hieman. Kohotin taikinaa mikron sisällä kolmisen varttia ja jaoin  sen kahteen osaan. Hitusen vielä vaivasin puolikkaita ja otin osan taikinasta syrjään reunoja varten. Kaulitsin taikinasta ympyrän muotoiset piirakanpohjat jauhojen avulla suoraan leivinpaperin päälle ja rullailin vielä pienet reunat lopusta taikinasta.

Täyte  myöskin kahteen piirakkaan

purkki (500g) maustamatonta soijajugurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
1 1/4 dl jäisiä musteherukoita
1 1/2 dl jäisiä vadelmia
+ vielä hieman marjoja pinnalle ripoteltavaksi
Sekoitin täytteen ainekset sekä kaadoin ja levitin pohjien päälle. Ripottelin vielä vähäsen marjoja pintaan, koska silloin tulee mielestäni nätimmän näköistä. Paistoin kumpaakin piirakkaa erikseen 200 asteessa 20 minuuttia.

5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä! harmi tosiaankin ,ettei täällä ole soijajugurttia,mutta olen saanut aika kivoja tuloksia myös täkäläisen pehmeän tofun ja soijamaidon sekoituksesta.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Hmm, ai tuosta olis rahkatuotteiden korvaajaksi.. ihana kuulla. Meillä ei täällä myydä rahkaa ja olenkin vähän pohdiskellut korvaajaa. Kiva resepti.

Paula kirjoitti...

Yaelian, pehmeää tofuakin voi tosiaan käyttää samaan tapaan. Enpä olisi heti muistanutkaan, se kun on aika harvinainen tuote minun jääkaapissani.

Mausteinen Manteli, varsinkin kun soijajugurtista valuttaa nestettä pois saa aikaiseksi melko rahkamaisen jutun. Ja tähän jos lisäisi vielä sitruunankuorta ja miksei mehuakin.. Tällä kertaa en sitä tehnyt syöjän allergian vuoksi.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Ihan mahtava kuulla! Täytyy koittaa kyllä heti kauppareissun jälkeen. Soijajugurtit sinänsä tuttuja kun lapsi ollut maitoallerginen niin on syöty paljon..

Paula kirjoitti...

Mukavaa jos pystyin vähäsen olemaan avuksi :)