sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Pallerot

Herkkuhimo iskee näin valon vähetessä. Viime aikainen suklaan ja karkin kulutus on ollut aikamoista! Nyt yritän taas ottaa itseäni niskasta kiinni ja herkutella vain itse tekemilläni herkuilla. Siksipä tein kahdenlaisia herkkupalleroisia.



Kaakaocashew- pallerot  16 kpl

7 kpl kuivattuja taateleita
2 dl cashew-pähkinöitä
3 rkl (raaka)kaakaojauhetta
1 maustemitta vaniljajauhetta
+ kookosjauhetta pyörittelyyn
Liota taateleita vähässä vedessä muutamia tunteja ainakin. Vettä kannattaa laittaa ulottumaan noin yli puoliväliin taateleita, ei tarvitse olla upoksissa. Alle puoli desiä riittää näin pienelle taatelimäärälle. Surauta pähkinät kaakaon ja vaniljan kanssa hienoksi tehosekoittimella tms. ja lisää taatelit liotusvesineen. Surauta tasaiseksi massaksi. Tarkoitus on saada mukavasti muotoiltavaa massaa. Hieman kostean "mutaiseksi" massa kannattaa tehdä, koska pallerot kuivuvat tekeytyessään. Pyörittele massasta palleroita ja kierittele esim. kookosjauheessa. Laita jääkaappiin edes vähäksi aikaa tekeytymään.


Mausteiset pallerot   15 kpl

7 kpl kuivattuja taateleita
1 dl pekaanipähkinää
1 dl saksanpähkinää
2 tl lucumaa
1 maustemitta kanelia
1 maustemitta kardemummaa
1 maustemitta vaniljaa
+ kuorittuja hampunsiemeniä palleroiden kierittelyyn
Valmistetaan kuten edellisetkin pallerot. Suolaripaus sopisi palleroiden reseptiin lisätä.

Ei kommentteja: